«همایش گز اصیل اصفهان»
اشتغال ۱۰ هزار نفر در صنعت گز / گز اصفهان ۴۵۰ سال قدمت دارد
رئیس هیئت مدیره انجمن کارفرمایان صنایع غذایی استان اصفهان، یکی از ویژگیهای منحصربهفرد گز را ایرانی بودن آن دانست و قدمت آن را به پیش از جنگ جهانی دوم عنوان کرد.
به گزارش روابط عمومی اتاق اصناف مرکز استان اصفهان علی سرشوقی، امروز ۲۳ بهمنماه در نشست خبری «همایش گز اصیل اصفهان» که در دانشگاه اصفهان برگزار شد، با بیان اینکه قدمت تشکیل انجمن کارفرمایان صنایع غذایی استان اصفهان به سال ۱۳۷۳ برمیگردد، اظهار کرد: در سال ۱۳۹۹ با تشکیل هیئت مدیره جدید، کار تازهای در این زمینه آغاز شد و یکی از اولین فعالیتهای این انجمن بحث همایش روز جهانی غذا بود که ۲۶ مهرماه در اتاق بازرگانی برگزار شد.
وی افزود: این انجمن در حال حاضر تحت حمایت و پوشش وزارت کار و ذیل اتاق بازرگانی استان اصفهان است.
سرشوقی با تاکید بر اینکه اهمیت نقش صنایع غذایی استان اصفهان بی بدیل است، ادامه داد: در بسیاری از موادخام مانند شیر خام، گوشت سفید و تخم مرغ رتبه بسیار بالایی داریم، اما متاسفانه تاکنون نتوانستهایم این مواد خام را به یک برند تبدیل کنیم. در این زمینه نیاز به یک ارزشگذاری جدیتری در بحث صنایع غذایی استان اصفهان داریم.
وی ادامه داد: به جرات میتوان گفت استان اصفهان میتواند یک سبد کامل در بحث غذایی جامعه را تامین کند و توجه به این امر در بخش کارآفرینی، صادرات، ارزآوری، ایجاد سرمایه و ثروت استان اصفهان بسیار تأثیرگذار خواهد بود.
رئیس هیئت مدیره انجمن کارفرمایان صنایع غذایی استان اصفهان، با بیان اینکه انجمن کارفرمایان صنایع غذایی استان اصفهان تنوع زیادی دارد، افزود: این انجمن صنایع غذایی زیادی اعم از لبنیات، فرآوردههای گوشتی، شیرینیجات و شکلات را شامل میشود.
وی ادامه داد: یکی دیگر از موضوعاتی که این انجمن به آن پرداخته، بحث جایگاه گز اصیل اصفهان است. گز اصیل اصفهان یکی از با قدمتترین سوغاتهای اصفهان محسوب میشود. با توجه به اینکه احتمال میرود تولید گز به زمان صفویه برگردد، اما در حال حاضر آنچنان که باید ارزشگذاری نشده است.
وی همچنین شناساندن گز اصیل اصفهان در سطح کشور و بینالمللی را علتی برای ایجاد ثروتآوری در استان اصفهان دانست.
محمد گوهریان، عضو هیئت مدیره انجمن صنایع غذایی استان اصفهان نیز یکی از ویژگیهای منحصر بهفرد گز را ایرانی بودن آن مطرح و خاطر نشان کرد: این در حالی است که شکلات، کیک و بیسکویت فاقد این ویژگی هستند.
وی ادامه داد: در حال حاضر ما ۲۰۰ مهندس گزسازی داریم، صنعت گز حداقل ۱۰۰ سال قدمت دارد و و نکته جالب اینکه این صنعت قبل از جنگ جهانی دوم نیز وجود داشته است.
عضو هیئت مدیره انجمن صنایع غذایی استان اصفهان به بیان آماری کلیدی در صنعت تولید گز پرداخت و گفت: در حال حاضر بدون کمک از دولت، ما در این صنعت ۵۰ میلیون کیلو ظرفیت تولید بالفعل داریم و این یعنی ایجاد گردش مالی به میزان قابل توجه، در حالیکه به این ظرفیت توجهی نمیشود.
وی با بیان اینکه گز یک محصول اصیل ایرانی است و اتحادیه گز و شیرینی اصفهان، گز را ثبت اصالت کرده است، اظهار کرد: در حال حاضر ۱۰ هزار شغل مستقیم در صنعت گز وجود دارد.
شریفی، رئیس اتحادیه صنف گز و شیرینی اصفهان، نیز تصریح کرد: با در نظر گرفتن کارهایی که وابسته به صنعت گز انجام میشود، درواقع میتوان گفت حدود ۳۵ هزار نفر در صنعت گز مشغول به کار هستند.
وی همچنین یکی از ویژگیهای منحصر به فرد گز را نداشتن چربی نسبت به شکلات دانست و ادامه داد: موادی که گز از آن تشکیل میشود، محتویات گیاهی است، برای مثال مغز پسته برای تمام سنین بدون ضرر است و غذایی مفید و سالم بهشمار میرود.
رئیس اتحادیه صنف گز و شیرینی اصفهان، افزود: در طی سالیان زیاد، با ادامه دادن صنعت گزسازی، به شکلی سنت به صنعت تبدیل شده است.
همچنین سید مهدی دردشتی، عضو هیئت مدیره گز و شیرینی استان اصفهان، صنایعی مانند فولاد و پتروشیمی را در تقابل با صنعت گز دانست و ادامه داد: متاسفانه در شهر اصفهان بیشتر به مسئله صنعت مانند صنعت فولاد و پتروشیمی پرداخته شده تا به صنعت گز؛ در حالی که گز اصفهان همیشه در کنار صنایع دستی و در کنار نام اصفهان قرار دارد.
وی خاطرنشان کرد: حدود ۱۰۰ سال است که گز صنعتی شده است، اما پیش از آن نیز بهصورت سنتی تولید میشده و از زمان صفویه وجود داشته است. پس میتوان برآورد کرد که گز حدود ۴۵۰ سال قدمت دارد.
دردشتی گز را سالمترین شیرینی دنیا بدون افزودنی و مواد نگهدارنده دانست و یادآور شد: باید به ارزش غذایی گز اصفهان بیشتر پرداخته شود./ج/ |